ArtiștiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


 


Noni Răzvan Ene
website

Noni Răzvan Ene (n. 17 aprilie 1992, București) este un tânăr cântăreț român. A reprezentat România la festivalul european de muzică pentru copii Eurovision Junior Song Contest 2004, cu melodia Îți mulțumesc ('Thank you').

Este elev la liceul de muzică 'Dinu Lipatti' din București, unde studiază chitara clasică si pianul. Albumul sau de debut se intituleza ,,Iti multumesc" si cuprinde atat melodiile care i-au adus trofee la diferite festivale nationale si internationale, cat si melodii pe care le interpreteaza in concerte si spectacole. Printre melodiile de pa album se numara: Iti multumesc, Fata cu ochii verzi, Sansa e de partea mea, Fete peste tot si multe altele.


Noni este un baiat roman care are un talent deosebit. El a castigat multe premii atat in Romania cat si in alte tari.

S-a născut  la 17 aprilie 1992, si este elev la Liceul de muzica "Dinu Lipatti" Bucuresti, unde studiaza canto clasic si în secundar pianul. Hobby-uri: Jocurile pe calculator, canto si calatoriile.

La Cercul Militar National, senzationalul interpret Noni Razvan Ene, considerat si supranumit multa vreme `Copilul minune al muzicii usoare romanesti`, si-a lansat primul sau album solo sub culorile Casei de Productie `OVO Music` a lui Ovidiu Komornyik.

Desi a cucerit zeci de premii si trofee ale festivalurilor nationale si inetrnationale de interpretare, abia cum, visul de a avea un album i s-a implinit abia acum, cand a implinit cincisprezece ani si este un adolescent frumos si talentat dupa care mor toate fetele. Deloc intamplator, Director Artistic al albumului intitulat `Iti multumesc` este mentorul sau artistic, compozitorul Cornel Fugaru.

`Ca dumneavaostra sa puteti asculta azi un artsit pe nume Noni, trebuia sa exsite SANSA` - a scris Noni pe una dintre copertele albumului.` Sansa mea de a exista ca interpret se numeste Cornel Fugaru. Fara a uita ca Tatiana Stepa a fost cea care i-a pus chitara pt prima oara in mana lui Noni, acest om minunat m-a invatat nu doar sa pun notele corect intr-o piesa, ci m-a invatat sa traiesc acel cantec si sa-l ofer celor care stiu sa-l aprecieze! (...) Sper ca muzica mea sa-mi aduca multa liniste si multumire in suflet!`.

Sunt unsprezece piese, cea mai draga lui Noni fiind melodia `Te Amare` lansata la festivalul International al Cantecului pentru Copii si Adolescenti `Steaua de Aur` organizat la Bucuresti de sotii Fugaru.

La piesa care apartine compozitorului chilian Reinaldo Tomas Martinez, a filmat si un videoclip proiectat cu ocazia lansarii, videoclip regizat de Felix Totolici, director de imagine fiind tatal sau, Iulian Ene.Si totusi, lipseste de pe album, surprinzator de pe album, cantecul distins cu Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor `Ruga pentru Craciun` de Jolt Kerestely. Sau duet-ul cu talentata solista de 11 ani din Oradea, Alexandra Ruga, prezenta insa la lansare. Ei au cantat impreuna, apoi au urcat pe scena Fuego si colegii lui Noni din binecunoscuta emisiune a lui Titus Munteanu de la TVR - `Numai cu acordul minorilor`.Au mai tinut sa-i mai fie alaturi lui Noni (dupa ce a fost si protagonistul mai multor clip-uri publicitare, anul trecut el a jucat alaturi de Bob Hopkins in filmul `The Wind of Willows`), Mirela si Cornel Fugaru, Jolt Kerestely, George Natsis sau Ovidiu Komornyik.