ArtiștiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


 


Tavi Colen
website

Tavi Colen s-a nascut la Targu Jiu pe 9 octombrie 1967.

Dovedeste din copilarie calitati muzicale deosebite, asa ca  parintii sai il inscriu la scoala de muzica din Targu Jiu unde urmeaza cursurile de teorie muzicala, istoria muzicii, vioara, pian si canto.
Inca din clasa a 5-a este cooptat de profesorul Viorel Girbaciu intr-un grup de muzica folk “Stelele Gorjului, grup cu care ajunge sa participe in finala pe tara a festivalului “Cantarea Romaniei”.
La varsta de 15 ani este remarcat  de membrii formatiei HEAVY TON din Targu Jiu si invitat sa li se alature. Trupa activa in perioada aceea la CASA TINERETULUI.. Sustine in aceasta formatie o serie de concerte si turnee  si participa la toate festivalurile importante de rock din tara.

In anul 1990, dupa satisfacerea stagiului militar, Tavi se muta in Bucuresti indemnat de mama sa, care credea foarte mult in talentul fiului.  Aici se alatura  formatiei Transilvania si se remarca printr-o interpretare intr-o maniera rock agresiva si un repertoriu pe masura. Cu trupa  Transilvania, Tavi Colen isi face intrarea pe scena muzicala bucuresteana.

In anul 1992 devine solist vocal al formatiei VOLTAJ,  cu care sustine o serie de turnee in tara. In 1996 este lansat primul album al acestei  formatii “PERICOL DE MOARTE".  Intr-o seara a aceluiasi an,  in camera de camin din complexul  Regie,  acolo unde locuia impreuna cu Alin Oprea,  pune bazele formatiei  “TALISMAN”,  formatie careia i-a dat numele. Impreuna cu Alin Oprea participa  la festivalul “OM BUN” unde castiga marele premiu cu piesa “Atat de singur”.
In anul 2001,  dupa 3 luni de munca grea in studio, apare albumul “PENTRU EA, inspirat din colaborarea cu formatia PHOENIX alaturi de care TALISMAN a concertat mult in perioada aceea, iar piesa “NUMAI UNA” de pe acest album devine “imn national”, in sensul ca era ascultata oriunde, oricand si oricum.
La inceputul anului 2004, dupa o perioada incarcata de turnee in tara dar si in GERMANIA, FRANTA, ITALIA si AMERICA, se lanseaza albumul “LA PRIMA VEDERE”, care castiga DISCUL DE AUR.
In  anul 2006 este pus pe piata albumul “PENTRU PRIETENI” si Tavi participa la turnee in AMERICA SI GERMANIA, atat cu TALISMAN, cat si cu PHOENIX. Tot in 2006 se lanseaza un album “ COLINDE”, ce contine piese retro  romanesti dar si colinde compuse de cei doi membri fondatori, Tavi si Alin. In noiembrie 2007, insa,  in urma unor neintelegeri nascute intre cei doi de ceva timp, Tavi Colen paraseste formatia “TALISMAN” si isi ia soarta in propriile maini, cu intentia ferma de a incepe o viata noua.

“O VIATA NOUA” se si numeste primul album solo  al lui Tavi Colen, un album pe care l-a produs in calitate de  compozitor si textier, colaborand partial cu poetul Dinu Olarasu.

In anul 2008, se naste  ,,TAVI COLEN  BAND” cu REMUS CARTELEANU la chitara solo, IONUT MICU  la  tobe,  PAVEL BACIU la  bas,  CARLOS SANCHEZ la clape si EMILIA BREZEANU backing vocal.