ArtiștiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


 


Elena Carstea
website

Elena Cârstea (n. 26 februarie 1962, în Agnita județul Sibiu) este o solistă de muzică pop, compozitoare și textieră. În luna iulie 2009 a fost diagonsticată de medici cu anevrism cerebral iar șansele ei de supraviețuire în urma unei operații nu sunt mari.[1]
A absolvit în anul 1981 liceul Pedagogic din Sibiu și încă de la 16 ani și-a format primul grup alături de Ioan Gyuri Pascu. Formația celor doi s-a numit Trandafirii negri. A cântat de mic copil alături de sora sa în formații muzicale școlare.
Colaborează cu grupul Star 2000 a lui Petre Geambașu pentru un turneu în Emiratele Arabe Unite. În perioada 1982-1986 este solista formațiilor Cornel Vărban și Alexandru Wilmany.
Din 1990 a efectuat turnee în SUA, Germania, Canada, Regatul Unit. A susținut peste 3.000 de concerte și are emisiuni radio și televiziune. În 1996 semnează albumul de versuri Poezele pentru Vipi, ilustrat de Ștefan Popa Popas. Din 1994 este director artistic la Complexul artistic Vox Maris.
În 1999 înființează și este președinte de onoare al Sindicatului Interpreților și Compozitorilor Liberi Profesioniști.

In 2000 obține premiul emisiunii Duminica în familie de la Antena 1
# În anul 2004 este decorată cu ordinul „Meritul Cultural, în grad de cavaler” de către Președintele României, Ion Iliescu.

"Am cântat mulţi ani dar niciodată nu am realizat câţi oameni mă iubesc sau au un gând sincer pentru mine ,şi asta pentru că celebritatea te izolează,şi nu întodeauna am făcut alegeri fericite. Muzica a fost o parte din mine şi va fi,mă bucur că vă pot dărui măcar din când în când câte ceva care să vă bucure sufletul. Mă simt o femeie privilegiată ,iubită şi respectată ,cu dorinţa de a dărui mai departe ceea ce mi-aţi dăruit voi mie."