ArtiștiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


 


Sanda Ladoși
website

Sanda Ladosi s-a nascut in anul 1970 (2 ianuarie). Inca din copilarie, artista a cantat in diferite coruri si grupuri, invatand pianul si chitara la varsta de 10 ani.
 
In 1988 obtine premiul I la sectiunea interpretare a Festivalului Mamaia, iar un an mai tirziu participa la aceeasi manifestare, cu un recital. Timp de un an face ocolul tarii intr-un turneu mamut, dupa care renunta. Litoralul o atrage pe Sanda ca si pe multi alti artisti, concertind aici in fiecare sezon estival, incepind cu anul 1990.

Primul sau duet se numeste `Asa e moda` - o compozitie a lui Catalin Tircolea. Sanda il are alaturi pe Aurelian Temisan. Albumul de debut nu se lasa asteptat prea mult timp - `Cind vine seara` este editat de Electrecord in 1993, concretizind colaborarea cu Dan Iagnov si Eugen Mihaescu.

Un an mai tirziu, sub sigla Roton apare cel de-al doilea titlu - `Intre noi mai e un pas`. Acest nou proiect inseamna integral compozitii Dan Iagnov si versuri de Andreea Andrei, Dan V. Dumitriu, Eugen Rotaru, M.R. Paraschivescu si Rodica Grigoriu.

Sase piese sunt interpretate in duet cu celebrul actor Stefan Iordache. In aceasta formula de aur obtine locul II la Festivalul Mamaia ’94, iar in ’95 locul III la sectiunea de creatie a aceluiasi concurs, cu piesa `Eu vreau sa-ti spun ca te ador`.

In anul 1996 Sanda Ladosi sustine numeroase spectacole in tara si este subiectul multor filmari si colaborari cu televiziunile, dar cel mai mult se dedica pregatirii albumului `Nu ma iubi`. Albumul este lansat oficial in data de 25 septembrie 1997, la Tirgul International de Muzica Bucuresti, Sala Palatului.

`Nu ma iubi` reuneste compozitii semnate de Dan Iagnov, Adrian Ordean, Cornel Fugaru, Dinu Giurgiu. In doua dintre piese, actorul Stefan Iordache cinta cu placere alaturi de Sanda- un succes in recidiva!

In anul 1999 cistiga premiul III la festivalul Mamaia, sectiunea compozitie cu o piesa compusa de Dan Iagnov. Tot acum finalizeaza pregatirile pentru noul album `Mi-e dor`, pentru care a lucrat timp de 2 ani impreuna cu compozitorul Eugen Mihaescu.

Albumul include un remix al slagarului `Mi-e dor sa te vad` si un cover al piesei `Clipe ce dor`, interpretata initial de Mihaela Runceanu. Se remarca deasemenea piesele latino: `Dansind prin vise`, `Daca esti singur`, `In vorbe nu mai cred`.

Cateva din piesele de pe album sunt deja cunoscute, `Adu-ti aminte` cistigind chiar premiul IV la sectiunea slagare a Festivalului Mamaia ’99. Lansarea albumului a avut loc pe 9 decembrie 1999 in Club Malibu.

In 2004 castiga selectia nationala pentru concursul Eurovision desfasurat la Istanbul cu piesa `I Admit`.

In anul 2006 apare albumul `Khalini`.