ArtiștiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


 


Carmen Rădulescu

Carmen Rădulescu a apărut prima dată pe scenă când avea trei ani. A fost pregătită de maestrul Titel Popovici. De la 14 ani începe să participe la diferite festivaluri interjudețene de muzică ușoară din orașe precum Oradea, Craiova, Brăila, Suceava, etc.
În 1979 a participat la cunoscutul concurs TV "Steaua fără nume". Deși a intrat în cea de-a treia etapă a concursului acesta s-a întrerupt.
În anul 1983 obține Premiul II la secțiunea "Interpretare" a Festivalului de muzică ușoară "Mamaia 1983" (26-30 august 1983).
În anul 1984 începe colaborarea cu compozitorul Șerban Georgescu. Prima colaborare a celor doi a fost la piesa "Speranță dă-mi speranță", pe versurile poetului Dan Verona.
În același an câștigă Premiul I la Festivalul "Steaua litoralului" din Constanța și devine angajată a Teatrului "Fantasio" din același oraș. Va activa la Teatrul "Fantasio" timp de un an de zile.
Participă la concursul de muzică ușoară "Melodii'84" cu piesa "Hai iubește" (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru). Tot în 1984 efectuează un turneu în Bulgaria.Participă la secțiunea "Creație" a Festivalului de muzică ușoară "Mamaia'84" cu piesa "Senin" (Edmond Deda/Aurel Storin).
În anul 1985 obține Premiul Tinereții la populara emisiune-concurs "Șlagăre în devenire" cu piesa "Același vis" (Șerban Georgescu). Tot în acest an piesa "Muzica te cheamă" (Șerban Georgescu/Dan Verona) obține Mențiune la Concursul de muzică de dans de la Costinești.
Participă la secțiunea "Creație" a Festivalului de muzică ușoară "Mamaia'85" cu piesa "Drumul spre noi" (Șerban Georgescu/Dan Verona).
La concursul de muzică ușoară "Melodii'85" participă cu piesele "Muzica te cheamă" - Premiul Tinereții", "O floare de astă vară" și "Același vis" (toate pe muzica lui Șerban Gerogescu și pe versurile lui Dan Verona).
În 1986 îî apare primul disc single la Electrecord - "Același vis".La concursul de muzică ușoară "Melodii'86", piesa "Nu știu" (Șerban Georgescu/George Țărnea) este distinsă cu titlul de Laureată. În cadrul concursului, Carmen Rădulescu cântă alături de alte vedete ale muzicii ușoare românești, piesa "Deschideți poarta soarelui" (Anton Șuteu).
În 1987 îi apare la Electrecord albumul "Muzica te cheamă". Tot în 1987 efectuează un turneu de două luni în Danemarca cu formația "Electric-cord". Urmează o nouă participare la concursul de muzică ușoară ușoară "Melodii'87" cu piesa "O clipă doar" (Șerban Georgescu/George Țărnea).
În anul 1988 se căsătorește cu Sorin Oprea, fiului dirijorului Paraschiv Oprea. Pe 22 ianuarie 1989 Carmen Rădulescu dă naștere baiatului ei, Sorin. Participă la secțiunea "Creație" a Festivalului de muzică ușoară "Mamaia'89" cu piesa "Dorule, măi dorule"(Corneliu Meraru/Dan V. Dumitriu). Carmen Rădulescu se retrage câțiva ani din muzică pentru a se dedica familei.
Revine cu un nou album în 1993.